Myślę, że glutenu nikomu nie trzeba przedstawiać. Wiemy już, że jest go dużo za dużo w naszej codziennej diecie i jest przyczyną wielu poważnych schorzeń. Jeśli ktoś chce dowiedzieć się więcej na ten temat to polecam Newsletter POCZTA ZDROWIA. Jest tam dobry artykuł na ten temat.

Gdzie jest gluten,
a gdzie go nie ma?
w ziarnach
TAK :(
w kiełkujących ziarnach
i w fazie "zielonego"wzrostu zbóż,
i w fazie "zielonego"wzrostu zbóż,
do momentu ponownego pojawienia się
kłosa z ziarnami.
kłosa z ziarnami.
NIE :)
Polecam:
- podskubywanie i podjadanie wielkanocnej" trawki"
- suplementację sokiem ze świeżo wyciskanych zielonych zbóż,
lub - co jest mniej pracochłonne - liofilizowane i sprasowane do postaci tabletek

Rewelacja!
jęczmień
pszenica
lucerna
Zielone zboża spożywane systematycznie pomagają utrzymaniu lub uzyskaniu dobrej morfologii krwi. Polecam zwłaszcza osobom ze skłonnościami do anemii.
CHCESZ WYPRÓBOWAĆ "POLA ZIELENI"?(możesz je kupić tutaj)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Chcesz o coś zapytać? - napisz.
Chcesz dać mi feedback? - napisz
Czekam na Wasze komentarze i wiadomości od Was.
Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.