Myślę, że glutenu nikomu nie trzeba przedstawiać. Wiemy już, że jest go dużo za dużo w naszej codziennej diecie i jest przyczyną wielu poważnych schorzeń. Jeśli ktoś chce dowiedzieć się więcej na ten temat to polecam Newsletter POCZTA ZDROWIA. Jest tam dobry artykuł na ten temat.
Odpowiadam na pytanie w tytule posta.
Gdzie jest gluten,
a gdzie go nie ma?
w ziarnach
TAK :(
w kiełkujących ziarnach
i w fazie "zielonego"wzrostu zbóż,
i w fazie "zielonego"wzrostu zbóż,
do momentu ponownego pojawienia się
kłosa z ziarnami.
kłosa z ziarnami.
NIE :)
Polecam:
- podskubywanie i podjadanie wielkanocnej" trawki"
- suplementację sokiem ze świeżo wyciskanych zielonych zbóż,
lub - co jest mniej pracochłonne - liofilizowane i sprasowane do postaci tabletek
W fazie wczesnego wzrostu zboża bez glutenu zawierają ogromną ilość składników odżywczych, enzymów. Wszystko to, co przysłuży im się do dalszego wzrostu ... a może przysłużyć się też NAM :)
Rewelacja!
jęczmień
pszenica
lucerna
Zielone zboża spożywane systematycznie pomagają utrzymaniu lub uzyskaniu dobrej morfologii krwi. Polecam zwłaszcza osobom ze skłonnościami do anemii.
CHCESZ WYPRÓBOWAĆ "POLA ZIELENI"?(możesz je kupić tutaj)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Chcesz o coś zapytać? - napisz.
Chcesz dać mi feedback? - napisz
Czekam na Wasze komentarze i wiadomości od Was.
Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.