wtorek, 11 lutego 2014

biologiczna aktywność = doskonałe przyswajanie. O najlepszym dietetyku na świecie!

Statystyki twierdzą, że  coraz więcej osób szuka pomocy w metodach medycyny naturalnej niż konwencjonalnej. W tej chwili przeżywamy przełom. Prawie wszyscy szukają sposobu, by poprawić styl
i jakość życia
, a kluczem tutaj do sukcesu jest zdrowa i czysta komórka







Produkty żywieniowe, których używacie muszą być doskonale przyswajalne przez ludzki organizm, czyli biologicznie aktywne. To jest ważne określenie, jedno z kluczowych, bliżej je wyjaśnię. Nasze ciało rozpoznaje produkt biologicznie aktywny, jako coś, co jest mu potrzebne, chętnie i bez przeszkód przyswaja je. Należy więc szukać takich właśnie produktów, które są doskonale przyjmowane przez organizm. Dla uściślenia powiem, że muszą to być produkty w 100% naturalne,  wysokiej jakości, gdzie najważniejsze jest ich pochodzenie!


Proponuję Wam program odżywczy (sama stosuję go od 3 lat) , który zaprojektował 


"Optymalne żywienie jest medycyną jutra"
dr Linus Pauling
Linus Pauling
2-krotny laureat Nagrody Nobla



1954 - w dziedzinie chemii 1962 - pokojowa nagroda Nobla


najlepszy dietetyk
na  świecie!
(to nie jest tylko moje zdanie :-) )




Linus Pauling prowadził badania nad biologiczną rolą witaminy C
Dopiero teraz, po kilkudziesięciu latach na nowo odkrywa się efekty jego pracy!

W 1973 założył prywatny instytut – Linus Pauling Institute of Science and Medicine.
Jego osiągnięcia wyprzedziły jego epokę i po jego śmierci na jakiś czas  niemal zapomniano o jego dorobku naukowym.
Obecnie funkcjonuje Instytut jego imienia na Oregońskim Uniwersytecie Stanowym,
który zajmuje
się badaniami rozmaitych mikroskładników (witamin i minerałów) w pożywieniu.
Podaję stronę instytutu w języku angielskim dla dociekliwych :).






Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Chcesz o coś zapytać? - napisz.
Chcesz dać mi feedback? - napisz

Czekam na Wasze komentarze i wiadomości od Was.

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.